Argan olie – Pure

175,00 kr.

30ML

Denne Argan olie til håret indeholder antioxidanter og essentielle fedtsyrer der kan hjælpe med at:

  • Øge hårets fugtindhold og elasticitet
  • Genoprette hårets glans
  • Bekæmpe krus
  • Reducere irritation i hovedbunden
  • Beskytte håret mod skader, der forårsager spaltede spidser eller knækker håret
  • Gøre håret fyldigere og tykkere med mulighed for øget hårvækst over tid

Argan olie er især gavnlig for personer med tørt eller kruset hår. Dens genoprettende egenskaber kan hjælpe med at glatte, blødgøre og fugte hvert enkelt hårstrå, så håret ser sundere samt mere glansfuldt og håndterbart ud.

Derudover kan olien lindre inflammatoriske symptomer som irritation og kløe, der eksempelvis kan forårsage skæl, tørhed og betændelse.

I Marokko har kvinder benyttet den naturlige og vitaminrige olie i mange hundrede år. De har påført den på deres hud og negle samt anvendt den i deres hår – primært som beskyttelse mod solen og ørkenens barske klima – og for at bevare fugten.

Argan olie – eller Argania Spinosa Kernel Oil – er en vegetabilsk planteolie, som udvindes af frugterne fra de argantræer, der vokser vildt i Marokkos ørken. Det er kernerne fra træets frugter, der afgiver denne unikke, fugtgivende olie. Det høje indhold af E- og F-vitaminer og gode sammensætning af essentielle fedtsyrer – blandt andet omega-6 – gør argan olien til et yderst effektivt plejeprodukt, idet den både reparerer, fugter og styrker hår og hud.

Marokkanerne værner om de værdifulde træer, som også er på UNESCOs liste over truede træsorter. Argantræet er således fredet, og frugterne samles enten fra jorden eller plukkes forsigtigt. Det sker ved håndkraft, og fordi en liter olie både kræver meget arbejde og mange frugter, anses argan olie som en kostbar og eksklusiv olie. Det har givet den tilnavnet ’det flydende guld’.

Ingredienser:

Organic Argania Spinosa Kernel oil (argan), fragrance *linalool, *d-limonene, *geraniol

Anvendelse

Mulighederne og fordelene er mange.

Arganolie til næring af din hovedbund
I Marokko og Indien er arganolie i mange hundrede år blevet anvendt til bekæmpelse af sart eller skadet hovedbund. Vil du også behandle din hovedbund med arganolie, skal du blot tage et par dråber i hænderne og massere olien ind i hårrødderne.
Vi anbefaler, at du anvender olien inden sengetid og sover med den i håret/hovedbunden. Om morgenen skyller du den ud med koldt vand. Det bedste resultat opnår du ved at bruge arganolie fra rod til spids jævnligt.

Arganolie til styling
De essentielle fedtsyrer i arganolie har en beskyttende virkning, der kan hjælpe med at forhindre skader fra vask og styling. Du kan derfor med fordel tilføje et par dråber olie i fugtigt hår. Olien vil herefter danne et beskyttende lag om hårstrået, som forhindrer skader fra efterfølgende varmestyling.
Derudover kan du anvende olien i tørt hår til at tæmme flyvsk, kruset eller krøllet hår. Massér få dråber i dine hænder og fordel olien gennem håret med fingrene – start fra spidserne.

Arganolie til hårvækst
Arganolie har en ekstremt nærende effekt, da kombinationen af vitaminer og mineraler er i stand til at trænge igennem det yderste lag af håret og hydrere det indefra – og på den måde reducere spaltede spidser. Det vil resultere i et fyldigere og tykkere hår med mulighed for øget hårvækst over tid. Vi anbefaler, at du bruger arganolien konsekvent – både til styling og hovedbundsbehandling.

Arganolie til huden (alternativ til fugtighedscreme)
Med sit høje indhold af E-vitamin og fedtsyrer kan arganolie fungere som et energiboost til huden og kan endda modvirke rynker. Det er en tør olie, som absorberes let og hurtigt, samtidig med at den er ekstremt skånsom, hvilket gør den ideel til irriteret og tør hud.

Arganolie til skægget (alternativ til skægolie)
Ønsker du et alternativ til din normale skægolie, kan du med fordel anvende lidt arganolie i stedet. Olien gør skæg/ansigtshår blødt og fugter samtidig huden nedenunder, hvilket kan reducere eventuel irritation, kløe og inficering.

Arganolie til neglene, hænderne og fødderne
Arganolie er oplagt som nærende negle- og håndbehandling, idet olien hjælper med at blødgøre sprøde negle og tørre hænder. Derudover kan du effektivt behandle revnet og hård hud på fødderne med arganolie.

Er min kalender fuldt booket den dag du ønsker en tid, så skriv dig på ventelisten. Den finder du til højre i mit online bookingsystem. Så ringer jeg til dig hvis jeg får et afbud.