Argan olie – Light

175,00 kr.

30ML

Argan-mandelolie

Den lyse kombiolie egner sig godt til lyst hår, hvor oliens høje indhold af essentielle fedtsyrer og antioxidanter blandt andet kan hjælpe med at:

  • Genoprette hårets glans
  • Reducere irritation i hovedbunden
  • Øge hårets fugtindhold og elasticitet
  • Bekæmpe krus
  • Beskytte håret mod skader, der forårsager spaltede spidser eller knækkede hårstrå
  • Gøre håret tykkere og fyldigere med mulighed for øget hårvækst over tid

Argan-mandelolien er især gavnlig for personer med tørt eller kruset hår. Dens genoprettende egenskaber kan hjælpe med at glatte, blødgøre og fugte hvert enkelt hårstrå. Det får håret til at se sundere samt mere glansfuldt og håndterbart ud.

Derudover kan argan olie lindre inflammatoriske symptomer som irritation og kløe, der eksempelvis kan forårsage skæl, tørhed og betændelse.

Argan olie – eller Argania Spinosa Kernel Oil – er en vegetabilsk planteolie, som udvindes af frugterne fra de argantræer, der vokser vildt i Marokkos ørken. Det er kernerne fra træets frugter, der afgiver denne unikke, fugtgivende olie, som bl.a. er rig på vitaminer (E og F) og rummer en god sammensætning af essentielle fedtsyrer.

At olien er et effektivt plejeprodukt, som reparerer, fugter og styrker både hår og hud, har marokkanske kvinder vidst i meget lang tid. De har anvendt olien igennem adskillige hundrede år – primært som beskyttelse mod solen og det barske klima i ørkenen – og for at bevare fugten.

Argantræet står på UNESCOs liste over truede træsorter og er således fredet. Derfor samles de værdifulde frugter enten fra jorden eller plukkes forsigtigt. Det sker ved håndkraft, og fordi en liter olie både kræver meget arbejde og mange frugter, anses argan olie som en eksklusiv og kostbar olie. Du har måske også hørt den omtalt som ’det flydende guld’.

Sød mandelolie – eller Prunus Amygdalus Dulcis Oil – er ligeledes en vegetabilsk planteolie. Olien udvindes af frøene i de stenfrugter, som gror på mandeltræerne. De samme spiselige frø, vi kender som mandler. Man har anvendt mandelolie i mange gamle kulturer på grund af dens høje indhold af protein, omega-9-fedtsyrer og E-vitamin.

Det giver olien visse sundhedsmæssige egenskaber, ligesom den kan forbedre glans og styrke i både hår og hud. Af samme årsag er mandelolie i dag meget udbredt i kosmetik og produkter til personlig pleje.

Ingredienser:

Organic Argania Spinosa Kernel oil (argan), Prunus Amygdalus Dulcis oil (sweet almond), fragrance *linalool, *d-limonene, *geraniol

Anvendelse

Mulighederne og fordelene er mange.

Argan-mandelolie til næring af din hovedbund:
I Marokko, Kina og Indien er både arganolie og mandelolie i mange hundrede år blevet anvendt til bekæmpelse af sart og skadet hovedbund. For at mærke effekten i din hovedbund, skal du blot tage et par dråber af argan-mandelolien i hænderne og massere olien ind i dine hårrødder.
Vi anbefaler, at du anvender argan-mandelolien inden sengetid og sover med den i håret/hovedbunden. Om morgenen skyller du den ud med koldt vandt. Det bedste resultat opnår du ved at bruge argan-mandelolien fra hårrod til hårspids jævnligt.

Argan-mandelolie til styling
De essentielle fedtsyrer i såvel arganolie som mandelolie har en beskyttende virkning, der kan hjælpe med at forhindre skader fra vask og styling. Du kan derfor med fordel tilføje et par dråber af kombiolien i fugtigt hår, da olien vil danne et beskyttende lag om hårstrået, som forhindrer skader fra efterfølgende varmestyling.
Derudover kan du anvende olien i tørt hår til at tæmme flyvsk, kruset eller krøllet hår. Massér få dråber i dine hænder og fordel olien gennem håret med fingrene – start fra spidserne.

Argan-mandelolie til hårvækst
Både arganolie og mandelolie har en ekstremt nærende effekt, da kombinationen af vitaminer og mineraler er i stand til at trænge igennem det yderste lag af håret og hydrere det indefra – og på den måde reducere spaltede spidser. Det vil resultere i et tykkere og fyldigere hår med mulighed for øget hårvækst over tid. Vi anbefaler, at du bruger mandel-arganolien konsekvent – både til styling og hovedbundsbehandling.

Argan-mandelolie til huden (alternativ til fugtighedscreme)
Med sit høje indhold af E-vitamin og fedtsyrer er argan-mandelolien et godt alternativ til en fugtighedscreme. Mandelolien har desuden en let UV-beskyttende effekt. Olien giver huden et energiboost og reparerer i dybden – og kan således tilmed modvirke rynker.
Olien er tør og absorberes let og hurtigt, samtidig med at den er ekstremt skånsom, hvilket gør den ideel til tør og irriteret hud.

Argan-mandelolie til neglene, hænderne og fødderne
Argan-mandelolien er oplagt som en nærende hånd- og neglebehandling, idet olien hjælper med at blødgøre sprøde negle og tørre hænder. Derudover kan olien behandle revnet og hård hud på fødderne.

Argan-mandelolie til skægget (alternativ til skægolie)
Ønsker du et alternativ til din normale skægolie, kan du med fordel anvende lidt argan-mandelolie i stedet. Olien gør skæg/ansigtshår blødt og tilfører samtidig fugt til huden nedenunder. Det kan reducere eventuel irritation, kløe og inficering.

Er min kalender fuldt booket den dag du ønsker en tid, så skriv dig på ventelisten. Den finder du til højre i mit online bookingsystem. Så ringer jeg til dig hvis jeg får et afbud.